Wednesday 14 March 2018

BUDAK MUFTI PERLIS DR MASZLEE,ABU HAFIZ DALAM SKANDAL AL QAYYIM SERTAI PPBM BAGAIMANA DR ROZAIMI?


1. Apakah menghairankan apabila budak IKRAM Dr Maszlee Malik dan Abu Hafiz Salleh Hudin yang juga Setiausaha Agung Pertubuhan Kebajikan Al Qayyim milik Dr Maza menyertai PPBM? Tidak! sudah dijangka. Begitu juga Wan Saiful Wan Jan dulu PAS seumur hidup kini PPBM.Abu Hafiz Salleh Hudin
 - Setiausaha Agung Pertubuhan Kebajikan Al Qayyim
admin Page Dr Maza.com. Ini semua arahan dan nasihat Dr Maza


Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis - Dr Maszlee Malik (UIA- AJK IQ)


Mengapa Geng IKRAM/JIM tidak memilih PAN? Wal hal geng Ikram mempunyai jawatan tertinggi dalam PAN. Mengapa pilih PPBM? Sebab geng ini mahu tempat. Mereka menyusup masuk. Tunggulah kerosakan yang bakal mereka lakukan


2. Tidak juga menghairankan jika Dr Muhammad Rozaimi Ramle (RORA) dan tuan besar mereka Dr Maza Mufti Perlis menyertai PPBM. Tanda-tanda Dr Maza Muzabzib dah jelas. Mereka dalam kandang sama. Maklumlah jika IKRAM/IRC/JIM bukanlah jenis boleh dipercayai. Mereka asal masuk parti dan makan dari dalam. Lihat sahaja apa berlaku pada PAS. Porak poranda hingga tertubuhnya Parti PAN. 

3. Ingat lagi kisah RM16 juta dan Pertubuhan Al- Qayyim di siasat SPRM kelam kabut Dr Maza menggunakan kabel besar untuk mengelakkan SPRM negeri masuk menerjah akaun kutipan wang derma haram dan sumber kutipan zakat menggunakan syarikat milik NGO IKRAM di Perlis. 


4. Beberapa artikel Captain M sudah menceritakan Dr Maza dan budak- budaknya. Mengapa mereka takut nak saman? sebab ada salah laku dalam akaun. Kalau berani cubalah buka. 

i. DULU BERI IKRAM-PAN KUTIP ZAKAT KINI DR MAZA MUFTI JUAL MEJA RM30 RIBU DEMI NGO AL QAYYIM MILIKNYA!
ii. RM16 JUTA DALAM AKAUN NGO MILIK MUFTI PERLIS TAHUN 2016 TIDAK DIISYTIHARKAN. SIAPA BERI? SPRM WAJAR SIASATLihat wajah-wajah lalang ini. 


iii. NGO AL QAYYIM DISIASAT SPRM: MAMPUKAH REKOD PENYATA AKAUN IQ DARI ZAKAT PERLIS DISEMBUNYIKAN?


4. Bolehkah anda bayangkan bos mereka Dr Maza Mufti Perlis bukan saja ada kepentingan dari Al Qayyim tapi terima rasuah dan hadiah dari pihak berkaitan. Megah pula tu dengan pemberian hadiah. Ini kesalahan penjawat awam apatah lagi Mufti negeri. Mendatangkan syak sebagaimana Dr Maza melantik agen kutipan Zakat kepada NGO IKRAM di Perlis. Ceramah dan mengata mengenai rasuah bukan main lagi.Ingat siasatan kes SPRM terhadap pertubuhan NGO Al Qayyim tidak pernah ditutup. Jadi jangan sengih-sengihlah.

Captain M
14 Mac 2018

2 comments:

  1. Fitnah jaa kerja ko syaitan ...ntah2 mak bapak ko sendiri pon ko sanggup fitnah asal dapat cekik dedak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha bila tak boleh nak sangkal, macam2 dicakap. sama juga macam dap.

      Delete