Thursday 7 January 2021

ZETI, SUAMI DAN ANAK TERBUKTI RASUAH LEBIH RM100 JUTA! MENGAPA DOUBLE STANDARD DAN SPRM TAK SIASAT?Mahkamah hari ini memberi amaran keras kepada bekas perdana menteri Najib Razak agar tidak menyerang saksi pendakwaan dan bekas gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Zeti Akhtar Aziz di Facebook.

Hakim Collin Lawrence Sequerah memberi amaran itu ketika perbicaraan kes rasuah RM2.28 bilion dana 1MDB hari ini.

Pada 5 Jan, pihak pendakwaan meminta mahkamah mengeluarkan amaran itu susulan hantaran Facebook Najib terhadap Zeti berkenaan dakwaan berkaitan 1MDB.

Ia susulan hantaran Facebook bertarikh 29 Dis lalu yang mengandungi dakwaan terhadap Zeti dan keluarganya berkaitan dana syarikat itu.

Dua hari kemudian, Zeti mengeluarkan kenyataan media bagi menyangkal dakwaan itu.

Zeti diselamatkan mahkamah?

Apakah Zeti di selamatkan mahkamah? sedangkan isu pokok sebenar ialah Zeti, suami dan anak-anaknya telah menerima rasuah lebih RM100 juta sebagaimana dilaporkan media.

Bukankah pendedahkan SD itu dilakukan oleh blogger seperti Raja Petra Kamaruddin? Malah pengakuan SD suami dan anak-anak Zeti juga bukti rasuah berlaku.


Di mana SPRM? ketika SPRM mendengar rasuah daging kartel haram, Prasarana SPRM tampil laju ke depan menyiasat. Mengapa Zeti mereka diam? Apa sudah jadi? paling tidak tunjuk lah kenyataan akan siasat Zeti atau ambil keterangan. 

Ketika media mendedahkan rasuah Zeti, suami dan anaknya memberi menutup mulut malah takut beraksi menyiasat Zeti dan keluarganya.

Rasuah dibolehkan untuk Zeti dan keluarganya?

Sangat sadis. Perkara paling asas rasuah berlaku tetapi SPRM bersekongkol sama


No comments:

Post a Comment