Friday 26 April 2024

KES RASUAH DAN PALSU DOKUMEN: MB PERLIS SERAH KEPADA SPRM JIKA BERSALAH ANAKNYA SYAFEEQ PERLU DIHUKUM

 


KES RASUAH dan tuntutan palsu anak MB Perlis akhirnya diberi respon oleh YAB Mohd. Shukri Ramli Menteri Besar.

Menurut Mohd. Shukri Ramli beliau membuka pintu seluas-luasnya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk melakukan siasatan berhubung sebarang salah laku di negeri ini.

Malah tegas, Mohd. Shukri, jika anaknya sekali pun didapati bersalah, hukumlah dia kerana beliau sudah memberi ilmu dan pendidikan yang secukupnya selain sentiasa menitipkan pesanan.

“Kalau anak saya bersalah, hukumlah dia. Saya dah bagi pendidikan dan ilmu kat dia, kalau buat juga nak buat macam mana.

“Saya tiada gundah gulana dan setakat ini masih mampu bertahan. Doakan yang terbaik untuk kita semua dan saya tiada prasangka kepada SPRM sehinggalah mereka selesaikan siasatan,” katanya pada sesi penggulungan dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Ke-15, di sini hari ini.

ZULFAHIMIN ORANG KANAN 'AZMIN-HILMAN' DAN ISTERI DIDAKWA PECAH AMANAH RM537,200.00

 


Bekas Pegawai Khas Adun Gombak Setia, isteri dan seorang lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, atas pertuduhan pecah amanah melibatkan wang sebuah syarikat berjumlah RM0.5 juta, tahun lalu.

Mohd. Zulfahimin Mahadzir, 40, dan isterinya, Ungku Syahirah Ungku Zulkifli, 30, serta Azfaruzain Zulfakar, 35, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Awang Kerisnada Awang Mahmud.

SYOR BACA BERKAITAN

2017: TERBONGKAR! AZMIN KERAHKAN ADAM ROSLY DAN BUDAK HILMAN YANG KAYA PROJEK SELANGOR PERTAHANKANNYA DARI DEMO JAMAL YUNOS?

Mohd. Zulfahimin Mahadzir merupakan kontraktor kroni zaman Azmin MB Selangor dan Menteri Ekononi/ MITI