Friday 10 February 2017

AKHIRNYA KERANA KAYA LUAR BIASA ADAM KETUA AMK PKR AMPANG MASUK KPI SPRM BULAN FEBRUARI 2017. SIAPA SETERUSNYA?


1.  Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini (10 Februari 2017) memanggil dan mengambil keterangan Ketua Pemuda PKR Ampang, Dato' Adam Rosly berhubung sumber kekayaannya yang tular sebelum ini. 2. Adam berada di Ibu Pejabat SPRM kira-kira jam 8.15 pagi dan menghabiskan masa lebih 4 jam memberi keterangan kepada SPRM. 31 Januari lalu netizen mempersoalkan tindakan amat pantas SPRM mengenai siasatan kes Tan Sri Annuar Musa Pengerusi MARA iaitu 7 jam selepas mesyuarat Majlis Mara berbanding kes pemimpin pembangkang yang mengambil masa berbulan-bulan. Kes Rasuah Zuraida bos Adam Rosly saja sejak Oktober 2016 . Adam Rosly pula sejak November 2016 iaitu kira-kira 3 bulan ia dilaporkan dan menjadi viral. Tanpa tekanan semua pihak tak mungkin kes Adam boleh diheret. Tahniah Rakyat Malaysia!

3. Mengulas lanjut, Adam pegawai khas kepada Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin (dulu miskin sekarang kaya) berkata, beliau sedia dipanggil buat kali ke-2 untuk membantu siasatan SPRM. Kita berharap dengan segala laporan rasuah dan kekayaan luar  biasa Adam Rosly dan juga Zuraida MP Ampang tak mungkin Adam dapat melepaskan diri. SPRM bukan sebodoh itu. Kita ucapkan terima kasih kepada usaha SPRM ini. Bagaimanapun usaha siasatan perlu disegerakan. Rakyat perlu tahu status kes ini sama ada boleh didakwa atau tidak. 

4. Captain M juga dalam siri pendedahan sebelum ini memaparkan kes Adam Rosly seperti berikut;-


5. Bulan Januari lalu SPRM telah mengeluarkan infografik KPI SPRM untuk bulan Januari 2017. Oleh itu kes Adam Rosly adalah satu dari KPI untuk bulan Februari. Ia susulan kenyataan Ketua Pesuruhjaya SPRM Datuk Dzulkifli Ahmad 27 Januari lalu bahawa  pihaknya bakal mengambil tindakan terhadap ahli-ahli politik. Selain berjanji melakukan pendakwaan setiap minggu. 


6. 2 Februari lalu CheGuBard sekali lagi membuat surat terbuka kepada SPRM memandangkan laporan beliau sebelum ini tahun lepas mengenai Rasuah Rafizi dan Skandal Lot tanah 68054  Paya Indah Wetland tidak berjawab hingga kini. Apakah kes Paya Indah Wetlands dan SPLASH ini akan menjadi KPI SPRM pada bulan februari atau akan datang? sama-sama lihat.

7. Apakah selepas ini Zuraida, Azmin Ali, pemilik syarikat Gamuda Berhad, Pengerusi SPLASH, PBT akan dipanggil SPRM? Dengan siasatan ini peluang untuk Adam Rosly atau Zuraida MP Ampang mengekalkan kerusi Parlimen Ampang mungkin akan terjejas besar.


Captain M
10 Februari 2017

1 comment:

  1. Jamil mana..dah ckp.. Kan..klau belum siasat belum dakwa SPRM belum tentu mreka tu tak rasuah belum tentu mereka bersih esok..lusa tulat belum tentu..kalau tak rasuah tak payah takut kan jamil...

    ReplyDelete