Wednesday 16 November 2016

ADAM ROSLY BUKAN SAJA PUNYA RUMAH DISNEYLAND AMPANG TAPI JUGA RUMAH AMPANG SAUJANA ELITE RM 880 RIBU & PUTRAJAYA RM2 JUTA !
1. Percayakah anda bahawa rumah mewah Disneyland Ampang milik Adam Rosly adalah RM 1 juta? Kata Adam

“Rumah itu saya bida dalam bank dengan nilai RM1 juta bukannya RM7 juta. Bank jual rumah terbengkalai, reka bentuk rumah itu kekal sama. Bukan saya yang reka nak duduk rumah dalam Disneyland (taman tema),” 

2. Walaubagaimanapun dua gambar didedahkan menunjukkan rumah itu sedang dibina dan diubah suai membuktikan Adam Rosly berbohong dengan status rumah Disneylandnya. 
3. Adam Rosly Ketua AMK Ampang 28 tahun dengan bongkak mengaku dia memang kaya. “Seluruh rakyat Malaysia tahu bahawa ramai anak muda yang kaya sekarang, ramai.. bukan saya seorang. Katanya. 

4. Adam mendakwa harga rumahnya dibeli dengan harga sangat murah. Oleh itu Adam meminta rakyat menyelami perasaannya. “Kalau tuan-tuan berada di Ampang dengan rumah di Ampang harga RM1juta sangat murah. Rugi kalau tak beli dengan reka bentuk yang begitu cantik..".  

5. Antara dua darjat itulah rumah Adam di kawasan itu di tengah-tengah kawasan setinggan. Selain berbohong dengan status rumahnya yang lelong dan terbengkalai dengan harga RM 1 juta, Adam tidak hanya memiliki rumah gaya Disneyland itu tetapi dua lagi rumah iaitu di Ampang Saujana Elite berharga RM880 ribu dan di Putrajaya berharga RM 2 juta.  

Pengakuan Adam Rosly dalam Instagramnya mengenai rumahnya di Ampang Saujana kawasan elit.


Adam memiliki rumah berharga RM 2 juta di Putrajaya
 
6. Ketika berumur 26 tahun Adam dianggap comot dan kaku dalam politik. Dari seorang pembawa beg Zuraida MP Ampang menjadi proksi kepada Zuraida, rapat dengan tan Sri Khalid hinggalah sekarang Azmin Ali. 2 tahun Adam sangat cepat mendaki. Menjadi seorang jutawan dalam dalam umur 27 tahun memiliki rumah Putrajaya dan Ampang Saujana hinggalah kini Banglo mahligai "disneyland" ketika berumur 28 tahun. 

7. Gaya hidup "show off" dalam media sosial menunjukkan kemewahan rumah, kereta dan gaya hidup menjadikan ramai tertanya apakah perniagaan Adam yang menjadikannya kaya? cukai pendapatan yang dibayarnya kepada LHDN dan lain-lain lagi. Berapalah sangat gaji pegawai khas Zuraida Kamaruddin MP Ampang tu. Yang pasti Adam bijak menggunakan kedudukannya untuk mengaut keuntungan sebagai Ketua AMK Ampang. 8. Agaknya bagaimana Adam Rosly  menjawab kekayaan diusia muda 28 tahun bukan sahaja punya mahligai Disneyland Ampang yang berharga lebih RM 1 juta juga rumah Putrajaya RM 2 juta dan Ampang Saujana elit hampir RM 1 juta! 

Adakah alasannya harga murah juga? 

No comments:

Post a Comment