Tuesday 27 December 2016

BARU "ROUND 1" BELUM 4 KALI PANCUT, SKANDAL ANINA SUDAH MULA MERUNTUHKAN PPBM- SYABAS ANINA!1. Tiga bulan parti PPBM atau kurang 100 hari didaftarkan Skandal Anina menampakkan kesan keruntuhan awal PPBM. Seperti kata Anina "hanya sebuah parti bodoh akan tunduk kepada skandal bodoh,"2. Bermula dengan permainan layaran perbualan seks whatapps Anina, pancutan 4 kali (jadi tagline), beberapa audio seks Anina, info grafik Anina dan satu gambar menampakkan Anina serta belakangnya di sebuah hotel. Pemberitaan kecoh dari blog masuk ke portal seterusnya pick up media cetak Sinar Harian akhirnya merebak dengan cepat. Musuh-musuh Anina yang pernah Anina Peralatkan guna duit membayar rumah, kereta dan perbelanjaan Anina sebaiknya digunakan. Pengakuan Toyboy dan kaki seks oleh Haiyan Uqba Pembantu Khasnya menambahkan kepercayaan rakyat. Kenyataan Facebook dan komen para mantan Pembantu Anina sangat berkesan sekali memberi tekanan kepada Anina dan pucuk pimpinan PPBM. Pemain-pemain blog dan media sosial memanfaatkan sepenuhnya maklumat yang mereka dapat dari pelbagai sumber. Mereka adalah pejuang sebenar Anina tumbang!


Siapa TOYBOY?

Sumber Gambar: media sosial

SUMBER GAMBAR: MEDIA SOSIAL- Mempercepatkan polemik dan viral Anina ialah kebencian bekas pegawai dan rakannya. Yang pernah guna wang bayar rumah, kereta, belanja dll atas faktor janji Anina nanti jika beliau
mendapat jawatan penting. Akhirnya semua mereka ditinggalkan. Toyboy Anina masih ikut ke?

3. 'Setting' serupa itu menghasilkan impak yang besar, persepsi yang melebar masuk ke kampung-kampung hingga ke Langkawi kawasan tempat kelahiran Anina juga desakan pada pucuk pimpinan tertinggi parti. Anina buruk dengan Skandal Seks. Kelemahan Anina terbesar ialah menjawab skandalnya selepas paparan blog menggunakan Facebook sebagai Skandal Seks Adalah Lumrah orang politik tanpa penafian serta Laporan Polis sebagai fitnah terhadapnya. 

Sebelum ini tiada satu media cetak yang pick up isu Anina. Hanya bermain di media sosial sahaja. Sinar Harian pembuka kepada isu ini lebih meluas. Malah para mantan pegawai Anina dan musuh Anina dalam PPBM mengunakan Artikel sinar sebagai serangan bertubi-tubi pada Anina. Isu sebegini pasti merosakkan Srikandi PPBM. Pilihan yang ada ialah pastinya Tun Mahathir dan Muhyiddin menyemak bukti-bukti termasuk rakaman video Anina yang sudah terkeluar dan yang belum terkeluar. Tentunya beri kesan jika ROUND 2 berlaku. Kesan buruk kepada PPBM pasti sangat berat. Langkah terbaik menyingkir Anina secara teknikal

4. Mana mungkin Anina sebelum dilantik Ketua Srikandi dilihat sebagai seorang yang lantang mengkritik PM, menyaman Presiden UMNO di mahkamah malah mentalqinkan Najib di Langkawi menjadi kecut membuat laporan polis menepis Skandal seksnya. Jadi fikiran rakyat amat mudah bertumpu benarlah dakwaan itu.

5. Nampaknya belum pun Round 2 Anina dan PPBM runtuh. Baru Round 1, Mereka akhirnya ditunjukkan satu persepsi rakyat betapa parti baru itu caca marba, berebut kuasa, mengaku pemimpin PPBM tiada kualiti, kaki pau, kaki skandal seks, rasuah politik dan segala macam lagi. 

6. Sedangkan bukti lain untuk Round 2 iaitu beberapa video dan audio serta gambar masih belum lagi dipaparkan di media sosial. Nampaknya biarlah ia disimpan menunggu PRU14 nanti. Pasti menarik kalau-kalau Anina menjadi calon Langkawi. Namun nampaknya Mukhriz Mahathir yang mengintai ruang di Langkawi lebih bijak dari Anina. Beliau membiarkan Anina ditikam oleh persepsi rakyat di Langkawi.  


7. Sudah dijangka Skandal Seks Anina bakal mengorek semula kisah skandal Muhyiddin Yassin dengan Nika Gee Siew Yee isteri Stanley Clement Augustin seorang peguam dan bekas timbalan pendakwa raya apabila Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan menggesa Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu tampil membersihkan namanya daripada sebarang tuduhan skandal kerana memastikan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) perlu kelihatan adil bersih dan saksama. Katanya Muhyiddin tidak seharusnya dikecualikan daripada membersihkan namanya daripada isu yang sedang membelenggu imejnya.

“Jika Skandal Seks Anina Ketua Srikandi PPBM viral di media sosial; rakyat di peringkat akar umbi turut bertanya tentang kedudukan tuduhan kes skandal Muhyiddin dengan isteri orang pada suatu masa dulu,” - Khairuddin. 

8. Kisah Skandal Muhyiddin lebih jelas kerana berdasarkan akuan berkanun (SD) yang ditandatangani  memperincikan tindakan seksual fizikal oleh suami Nika Gee. SD itu juga telah diakui secara rasmi ke dalam mahkamah dalam kes perceraian mereka juga. Huraian yang terperinci seperti dalam portal Malaysia-today.net. Tentunya suami Nika Gee seorang peguam berhati kental untuk mendedahkan rasa malu kes melibatkan isterinya ini.

9. Skandal Seks Anina dan Muhyiddin berbeza tetapi ada satu persamaan iaitu kedua-duanya Anina dan Muhyiddin tidak menafi skandal mereka tetapi menjawab dalam Facebook secara berbunga-bunga sebagai tuduhan. Anina tidak melaporkan kepada polis atau menyaman pembantunya yang melabelkannya sebagai kaki seks dan punya Toyboy. Begitu juga Muhyiddin tidak melaporkan kepada PDRM atau menyaman Raja Petra juga pembuat SD suami Nika Gee Stanley Clement Augustin. Mengapa? takut dan benar?

10. Ternyata hanya satu cuitan pada PPBM yang kurang 100 hari itu sudah bergoncang. Lebih santai UMNO dan BN hanya makan pop corn menonton drama PPBM dan Khairuddin. Elok Mahathir mengambil kira pegawai saranan pegawai kesayangannya Khairuddin;

“Semua pihak jangan pandang remeh isu ini. PPBM mesti mengambil tindakan proaktif secara bernas untuk mematikan serangan Umno terhadap isu ini pada musim pilihan raya umum kelak. Ini pasti berlaku,”  
“Majlis tertinggi parti mesti mengambil pendekatan tegas ke arah membersihkan imej parti yang semakin tercalar kebelakangan ini,”
Amacam PPBM Muhyiddin kena turun? Belum pancut 4 kali dah makin melemah!

Sumber gambar: Media sosial- Namun adakah kisah Anina akan terhenti selepas Anina digugurkan? atau ada lagi yang menarik?

No comments:

Post a Comment