Saturday 5 March 2022

KANTOI! TOMMY THOMAS, PH ARAH SPRM JANGAN SIASAT RASUAH ZETI DAN SUAMI KES 1MDB


1.  Selepas pendedahan Tim Leissner Goldman Sachs mengenai pemberian rumah USD 10 juta kepada Rohana bekas CEO Astro kekasih gelapnya satu demi satu terbongkar. Rupanya Kerajaan PH melalui Peguam Negara Tommy Thomas pada 2018 telah mengarahkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyerahkan kes suami kepada bekas Gabenor Bank Negara Zeti Akhtar Aziz kepada polis.

2. Alasan Tommy Thomas ialah menyelaraskan siasatan antara SPRM dan polis berhubung kes membabitkan Tawfiq Ayman suami Tan Sri Zeti.

3. Kata SPRM fokus mereka terhadap kes Tawfiq Ayman hanya mendapatkan dana kes 1MDB. Semua ini katanya bagi mengelak pertindihan siasatan selaras arahan AGC.

“Fokus SPRM adalah untuk mengenal pasti serta mendapatkan semula dana terkait dengan kes 1MDB, termasuk sejumlah USD15.4 juta, yang melibatkan akaun Cutting Edge Industries Ltd, milik Tawfiq,” katanya dalam kenyataan.

“Manakala, AGC telah mengarahkan polis untuk menumpukan kepada aspek kesalahan jenayah berhubung penerimaan wang tersebut ke dalam akaun milik Tawfiq di Singapura dan siasatan masih berjalan sehingga kini.”4. Jika masih disiasat apa yang sebenarnya yang disiasat? Kes Tawfiq di bawah AMLA, salahguna kuasa, rasuah atau jenayah lain?

5. Jika terang-terang salah gunakuasa dan rasuah berlaku melibatkan Tawfiq dan Zeti bekas Gabenor Bank Negara yang boleh meluluskan dana berbilion ringgit hanya semalaman (sebagaimana pengakuan Tim Leissner Goldman Sachs) bukankah jelas lebih sesuai bawah SPRM? Pertuduhan kepada Najib Razak dalam kes SRC dan 1MDB juga melalui SPRM. 

6. Persoalan lain mengapa siasatan itu tertangguh begitu lama?  Sehingga butiran kes perbicaraan SRC dan 1MDB di mahkamah sedikitpun tidak melibatkan Zeti dan suaminya tetapi transaksi akaun wujud.  Bocornya kertas siasatan SPRM mengenai AMBANK juga menyebut tentang Tawfiq suami Zeti!. Hanya tahun 2021 barulah dana yang dicuri oleh Tawfiq suami Zeti dipulangkan kepada SPRM.

7. Aset Tawfiq dan Zeti sepatutnya dibekukan sekarang sebagaimana aset Rohana bekas CEO Astro tetapi nampaknya Zeti dan suaminya sangat kebal walau dalam kerajaan manapun memerintah.

8. Kenyataan Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki memaklumkan SPRM terbabit tidak menyiasat Tawfiq adalah sesuatu yang sangat janggal.  Rasuah berlaku tetapi pejabat Peguam Negara kata pihak lain kena menyiasatnya. Nampaknya ada pihak yang melengahkan kes Tawfiq dan Zeti ini.

9. Jika penyelarasan itu sangat penting mengapa dibuat terlalu lama? Jika ia atas alasan sempadan ia sangat tidak wajar sama sekali

10. Sebagaimana penjelasan Bekas  Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan kenyataan tidak dapat menjalankan siasatan ke atas Tawfiq Ayman, suami bekas Gabenor Bank Negara, Zeti Akhtar Aziz kerana sempadan Singapura ditutup hanya sekadar alasan kerana kerjasama boleh dibuat dengan polis Singapura yang mempunyai hubungan baik bagi membantu dalam siasatan kes berkaitan 1MDB tersebut.

Sekali lagi siapa berkuasa melengahkannya?

21 comments:

 1. Kondo mewah di Mont Kiara jadi pusat ladang tanaman pokok ganja dan Rules of Law Kayangan untuk kroni dan anak cucu.

  Orang selalu tanam pokok ganja ini di ladang, tetapi kali ini satu penanaman dadah dalam kondo. Kondo mewah di Mont Kiara menanam pokok ganja, prosesnya lebih kurang macam hidroponik.

  Edisi Khas mendedahkan kes jenayah ke atas anak lelaki ahli perniagaan terkenal, Tan Sri Vincent Tan yang ditahan atas kesalahan dadah pada 2019 tetapi dilepaskan dengan mudah oleh Tommy Thomas.

  Dari kesalahan Seksyen 6B Akta Dadah Berbahaya 1952 kerana menanam ganja, Seksyen 39B akta sama kerana mengedar dadah hanya kepada sebuah pertuduhan paling ringan seksyen 15 (1) positif dadah.

  Walaupun anak lelaki seorang taikun ditahan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya kerana terlibat dengan kuantiti dadah sangat besar, tetapi Peguam Negara ketika itu, Tommy Thomas mengklasifikasi kes itu sebagai tiada tindakan lanjut (NFA).

  "Kita telah berjaya kalau ikut hasil maklumat pada 9 dis kita telah buat serbuan di premis mount Kiara kediaman mewah.

  Hasil intipan polis dapati tempat tersebut telah digunakan sebagai tempat penanaman ganja , polis telah merampas daun ganja 2.6 kilogram, pokok ganja yang dianggarkan 3 hingga 4 kaki tingginya, sebanyak 53 pokok dan benih pokok sebanyak 48 biji. Jadi jumlah keseluruhan dianggarkan RM1.21 juta," kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman Datuk Mohd Khalil Kader Mohd dalam sidang media.

  'Rules of Law Kayangan' juga terpakai diguna bila 2 negara sudah sebut nama Zety rasuah kes AMLA 1 billion di transfer dalam satu malam tiada tindakan diambil pada keluarga penyamun betina ini melalui akaun suami nya Taufik Ayman dan Jho Low.

  Pada rakyat marhaen sekelian... kita kita ini semua nya ibarat sampah hanyut golongan kayangan saja.

  Pada olang Cina juga gua pesan hahh.. kalau lu tadak wang banyak lu olang pun macam sampah hanyut jugak maa..!!

  Jangan perasan kita kita ini suma nak dilayan dengan adil dan saksama. Keadaan ini boleh berubah semuanya jika kita kita semua rakyat marhaen murahan ini berani menolak golongan ini di PRU 15 nanti.

  Bangun dan lawan habisan habisan.

  Ini kali Haah

  KHALAS

  ReplyDelete
 2. http://chedet.cc/?p=2982
  29 Okt 2019

  Link Pengakuan Tun Mahathir


  Mengenali Tun M, mengaku kesalahan dan kesilapan bukanlah cara dan gaya kepimpinan beliau. Terkini, Tun telah membuat pengakuan apa yang telah beliau lakukan demi "menyelamatkan" taikun² besar yang sudah tentunya kroni² beliau sendiri.


  Ikuti perkongsian Tun di laman FB nya seperti di bawah ini :

  KRISIS KEWANGAN

  1. Saya mengaku saya terlibat dengan ciptaan pendekatan untuk mengatasi masalah kewangan pada 1997- 1998.

  2. Ya, memang pun cara kita selesaikan krisis menolong taikun di Malaysia.

  3. Memanglah baik jika kita tidak menolong taikun dan biarkan mereka dan perniagaan mereka rugi, gagal dan terpaksa ditutup.

  4. Dengan ini semua kakitangan mereka (yang kaya dan tidak kaya) akan menganggur. Eksport kita akan menurun dan tidak akan ada pengaliran wang asing ke dalam negara kita.

  5. Kerajaan pula akan hilang cukai korporat dan cukai pendapatan kerana sebahagian besar cukai dibayar oleh taikun. Sebahagian besar dari dana Kerajaan akan hilang. Operasi dan pembangunan negara tidak dapat diteruskan. Segala infrastruktur tidak dapat dibangunkan.

  6. Dalam keadaan kehilangan cukai keatas taikun kitaterpaksa mengenakan cukai kepada yang bukan ditakrif sebagai taikun. Setelah membayar cukai oleh bukan taikun, mereka akan masuk dalam golongan mereka yang miskin.

  7. Pada satu masa 70 tahun dahulu taikun dibunuh dan harta mereka dirampas di beberapa buah negara. Semua perniagaan dan perusahaan diambil oleh pemerintah dengan harapan 100% dari keuntungan akan diperolehi oleh Kerajaan.

  8. Jika kita hendak kita boleh halau keluar semua taikun ini. Jangan tolong mereka. Biar mereka bankrap. Kita akan tolong yang bukan taikun sahaja.

  9. Tetapi dengan apakah yang kita hendak tolong bukan taikun ini selepas semua taikun tidak dapat bayar cukai.

  10. Itu soalannya?

  11. Saya minta maaf kerana tindakan saya mengatasi krisis kewangan 1997-1998 menguntung taikun.

  Taikun itu anak cucu chedet dan kroni

  ReplyDelete
 3. Terbaik dari Bossku isu Sapura Energy: Rafizi kutip fakta dari longkang belakang rumah Tun Mahathir

  Rafizi jurucakap Tun Mahathir di longkangkan oleh Bossku..

  Datuk Seri Najib Razak menyifatkan dakwaan Rafizi Ramli bahawa kerajaan telah menyuntik berbilion-bilion ringgit ke dalam Sapura Energy Berhad sejak satu dekad lalu sebagai fakta yang dikutip dari longkang.

  Menurut Najib, kerajaan tidak pernah menyuntik wang ke dalam syarikat tersebut.

  Sebaliknya, ketika Pakatan Harapan (PH) menjadi kerajaan hanya Permodalan Nasional Berhad (PNB) menyuntik wang ke dalam Sapura.

  “Entah dari longkang mana dia kutip fakta. Kerajaan tak pernah suntik berbilion-bilion dalam Sapura.

  “Yang suntik ialah PNB (wang Amanah Saham Bumiputera) pada tahun 2019, semasa kerajaan PH untuk PNB muncul sebagai pemegang saham terbesar Sapura dengan kepentingan 40 peratus,” jelas Najib.

  KHALAS

  ReplyDelete
 4. Siapa jumpa siapa sebenarnya. Makin lanjut usia makin kuat penipu nya. Baru tukar bateri baru di IJN dah buat perangai kotor lagi.

  Wan Fayhsal dakwa Mahathir yang cari Muhyiddin

  Ketua Pemuda Bersatu Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal mendakwa komunikasi di antara presidennya, Muhyiddin Yassin, dengan Dr Mahathir Mohamad dimulakan pengerusi Pejuang terbabit.

  Kenyataan Wan Ahmad Fayhsal itu sekali gus berbeza daripada apa yang didedahkan oleh Mahathir semalam.

  Semalam Mahathir – yang meletakkan jawatannya sebagai perdana menteri ekoran langkah Muhyiddin membawa Bersatu keluar dari Pakatan Harapan – mendakwa dia dihubungi Bersatu untuk mendapatkan sokongan menjadi perdana menteri sekali lagi.

  “Bukannya Tan Sri (Muhyiddin) yang nak jumpa Tun (Mahathir), tapi, Tun yang menghantar pegawainya, Khairuddin Salleh, untuk berjumpa dengan Muhyiddin.

  Usia lanjut bukan bermakna makin insaf tapi makin kuat pembohong..

  KHALAS

  ReplyDelete
 5. Najib sahut cabaran debat Rafizi dan ajak Anwar sekali.

  Wow sahutan untuk debat dah dijawab tu.... jangan gebang saja..!!

  Datuk Seri Najib Tun Razak menyahut cabaran debat terbuka yang dilemparkan oleh Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkaitan isu syarikat Sapura.

  Ahli Parlimen Pekan itu berkata, beliau mahu Rafizi untuk mengajak Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk sama-sama berdebat dengannya.

  “Rafizi nak debat isu Sapura? Boleh. Tapi panggil boss kamu Anwar Ibrahim debat dengan saya. Kamu boleh sama-sama atas pentas untuk debat bersama atau bantu dia.

  “Ini seperti kes Azmin cabar debat dengan saya berhubung FELDA pada Pilihan Raya Negeri Johor dan saya bersetuju dengan syarat Muhyiddin yang debat dengan saya. Azmin boleh debat bersama atau bantu Muhyiddin,” kata Najib

  Elok Bossku ajak debat dengan Tun dan bawak Boboi dan Marina Gereja sekali kan lagi meriah..!!

  Mintak bawa sebagai peneman Atok mana tau atok semput bateri nak kena cas balik may be Zety bole bantu sementara Boboi dan Marina Gereja sambung debat dengan Bossku..


  KHALAS

  ReplyDelete
 6. Jho Low lebih hebat daripada Saddam Hussein, Osama Laden mahupun El Chapo Guzman Kartel Sinoala Mexico, Ochoa Bersaudara Kartel Cali, Pablo Escobar Kartel Medellin mereka amat mudah dijejaki oleh Interpol.

  El Chapo kartel Sinoala Mexico sudah ditangkap CIA diextradisi dan penjara sepanjang hayat di USA. Pablo Escobar dikesan mengunakan alat canggih telekomunikasi intel USA mati ditembak, Osama Ben Laden juga dikesan melalui satelite dan dibunuh.

  Hanya Jho Low masih lepas bebas.. satelite, Intel, Interpol tak boleh kesan di mana Jho Low berada sekarang..woow..!!

  Hishamuddin Hussein memberi tawaran untuk menjejaki Jho Low dengan menggunakan networknya (jaringan hubungan) di China, konco-konco Mahathir dengan lantang menolak.

  Jangan tanya kes AMLA Zety Taufik Ayman dan keluarga penyamun ini.. memang kebal sah tak jalan kes AMLA Zety ini selagi kartel Mafia ini berkuasa.. CIA pun tak boleh campur tangan..!!

  Raja Petra Kamaruddin menuduh pihak polis Bukit Aman di perintah oleh MAFIA yang menerima arahan dari “TUAN” dilihat agak melampau.

  Walaubagaimanapun perkara ini dilihat perlu diberi perhatian yang sewajarnya. Siasatan terperinci perlu dilakukan agar polis Bukit Aman bebas dari tuduhan bergerak ala MAFIA dan bertuankan individu tertentu.

  Menurut desas desus yang bertiup kencang di media sosial, tuan kepada Mafia Bukit Aman ini adalah Tun Mahathir. Benarkah Mahathir terlibat dengan Mafia Bukit Aman?

  Sesungguhnya tidak kena menuduh seorang negarawan sedemikian rupa. Bagi membersihkan nama Mahathir, beliau perlu disiasat dengan telus, adil dan terperinci tanpa campur tangan mana-mana pihak agar ianya dapat membersihkan nama negarawan terulung ini.

  Watak Jho Low mesti disembunyikan supaya rakyat yang ‘uneducated’ sebagaimana dakwaan Tun Mahathir, akan terus tertipu, taksub dan terasuk dengan mesej subliminal “rasuah, perompak, lanun, penyamun, pengangak, dan kluster mahkamah”.

  Mahathir telah menjadikan DS Najib Tun Razak sebagai mangsa fitnah jijik spekulasi, manipulasi dan konspirasi.

  ReplyDelete
 7. Fakta mahkamah..

  Sri Ram menunjukkan kepada saksi beberapa carta yang menunjukkan wang 1MBD dikumpulkan melalui pinjaman jangka sederhana Islam (IMTN) sebanyak AS$5 bilion yang masuk dalam akaun Najib dengan digit 694.

  Daripada AS$5 bilion yang diperoleh melalui IMTN, AS$700 juta dimasukkan kepada Good Star limited, sebuah syarikat yang dikawal oleh Low Taek Jho.

  Dari situ, wang itu mengalir melalui beberapa akaun sebelum berakhir dalam akaun peribadi Najib.

  Keterangan tambahan soalan SPM...

  Wang dimasuk dlm Gold Star milik akaun Jho Low. Dari situ wang di masukkan kr 'beberapa' akaun sebelom masuk ka akaun Najib.

  Fakta nya ialah..

  Sri Ram mengaku duit masuk ke 'BEBERAPA' Akaun..maksudnya "BANYAK" akaun..

  Soalan

  Akaun akaun milik siapa kah yang di maksudkan beberapa akaun itu...!?

  1. milik Zety kah, milik Taufik Ayman kah, milik Nik Faisal kah, Milik 300 pegawai pegawai kaum Cino di AmBank kah...

  2. Berapa jumlah kemasukkan duit duit ke bebarapa pemilik pemilik akaun itu...!?

  3. Akaun pemilik siapa yang rembat paling banyak sekali.. Zety kah Taufik Aiman dan anak penyamun kah , Nik Faisal atau ke pemilik akaun lain..!?

  4. Atas nasihat siapa akhirnya Najib suruh buka akaun milik dia..!?

  Akhir nya seciput duit masuk ke dalam akaun Najib...!!

  Hahhh walaun 6.21 dan mahacai skliann sila jawab..!?


  KHALAS

  ReplyDelete
 8. Siasatan harus dilakukan sama ada Rafizi bermotif untuk menjahanamkan Sapura Energy.

  Sesudah 'Bailout' anak cucu dan kroni rompak lagi..begitu lagi berulang kali sampai Abg Jamil mampos eeh silap ..itu filem Madu Tiga..sampai Tun mampos..!!

  Sepatutnya Rafizi menyerang Tun Mahathir. Adakah Rafizi berani membangkitkan isu itu terhadap Zeti dan Taufiq Ayman.!?

  Agar pihak tertentu dapat membeli SE sama seperti alasan syarikat SPV Lim Guan Eng ambil alih aset TH semasa Tokong jadi MoF dolu.

  Jika saranan Bossku supaya kerajaan membantu syarikat GLC atas dasar “good money to chase bad money” digagalkan , maka kerajaan dan rakyat kehilangan SE dan pelaburan wang rakyat sekitar RM4 bilion hangus begitu sahaja.

  Sambil itu majority 10,000 kakitangan Bumiputra Melayu kehilangan pekerjaan termasuk vendor dan chain of supply nya.

  Isu SE sangat mencurigakan kerana ada kaitan dengan pihak yang pernah memiliki nya.

  Modus operandi menjatuhkan saham dan membeli nya bila sudah murah, banyak terjadi di negara kita, sambil pura pura “bailout” untuk mengalihkan wang rakyat kepada syarikat kroni sudah berulang banyak kali.

  Ia perilaku “repetitive” yang pernah terjadi kepada MAS, PROTON dan PERWAJA. Ini cara kroni Tun Mahathir dan anak cucu buat duit. Rompak semua harta syarikat untung besar bila dah melingkup minta 'bailout'. Bila sudah 'bailout' rompak lagi...

  Rafizi, yang sepatutnya menyerang Dr Mahathir kerana dia lah yang telah menyebabkan kehancuran kerajaan PH yang telah diberikan mandat oleh rakyat pada PRU14 (2018).

  Maka , kerajaan harus ikut nasihat Bossku yang tiada kepentingan kroni untuk di jaga melainkan demi negara dan rakyat, ia sudah terbukti.

  Sebaik sahaja kerajaan Pakatan Harapan mengambil alih , maka rencana membaraikan TH pun bermula dengan aset yang dibina dan diperolehi oleh kerajaan Barisan Nasional di heret masuk ke dalam Special Pupose Vehicle (SPV) Bawah Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan. Link bawah ini yang Rafizi cuba canangkan supaya Tuan nya dapat manfaat dari formula Rafizi.

  https://www.mindarakyat.net/2018/12/kabinet-ph-sahkan-bnm-lim-guan-eng.html?m=1

  Sejumlah RM19.9 bilion aset milik TH termasuk yang di Mekah dan Madinah berada di bawah penguasaan seorang bukan Islam akibat permainan Rafizi yang telah digunakan oleh Mujahit

  https://sabahkini2.com/en/news/1792/menteri-agama-sahkan-aset-tabung-haji-rm199b-diurus-oleh-cina-dap-mr-chen-yin-heng/view

  Bila kewangan TH dan melakukan persepsi rugi, ada penyelewengan dan pelbagai, tiba tiba kerajaan Pakatan Harapan ketakutan untuk mengadakan RCI demi kebenaran.

  Rafizi hanyalah kuda kayu Tun Mahathir yang baru setelah semua pemimpin lain melingkup tenggelam atas jenama Bossku

  KHALAS

  ReplyDelete
 9. Jho Low dan Kaum DAP@ Lee Kwan Yew tepok tangan lihat bodoh bangang sesama Melayu berdebat dan bercakaran sesama Melayu.

  Apabila Sapura Energy(SE) di rundung musibah , setelah anak Mahatir campak saham , kepentingan rakyat perlu dijaga kerana kerugian nya akan akibat kehilangan wang pelaburan rakyat.

  Itu sangat jelas dan munasabah. Kerana SE sudah berstatus GLC dan perlu di selamatkan.

  Atas penjelasan di buat DSNR, Rafizi tersepit lalu menjawap dia sendiri pun tidak setuju Tindakan kerajaan Mahathir dan PH, dan DSNR ‘smash’ Rafizi dengan sindiran “kalau tidak setuju kenapa tak bantah Ketika itu , dan hanya luahkan pada hari ini ketika hendak debat sahaja?

  Ada kah Rafizi takut kepada Tun Mahathir yang menjadi Perdana Menteri yang sentiasa pergunakn ‘badut” nya Zeti Aziz atau pun Jaleel Rashid?

  Nampak nya kemelut debat Rafizi Anwar Tin VS Najib melondehkan lagi Melayu sama terus Melayu bercakaran. Jho Low dan kaum DAP bersama Tuan DAP Parti Lee Kwan Yew di Singapura tepok tangan saksikan betapa bodoh bangang nya pimpin Melayu bercakaran sesama sendiri angkara seekor kaum Cina bernama Jho Low.. Jho Low sampai sekarang lesap.

  Jho Low lebih hebat dari Sadam Hussin, Osama Ben Laden, Al Chapo, Ochoa Bersaudara dan Pablo Eskobar semua ditangkap ada dibunuh.

  Kes AMLA Zety depan bijik mata pun semua agensi penguasa negara tak mampu buat apa apa..!!

  Pada isu isu ini, akhirnya PH takut untuk melaksana kan RCI Tabung Haji kerana takut hal sebenar terdedah.

  Malah rakyat menyaksikan sendiri bagaimana aset Tabung Haji bernilai RM19 bilion di heret ke SPV MoF Lim Guan Eng.

  Lojik akal bertanya jika Tabung haji tidak ada duit mana mungkin ujud aset sejumah RM19 bilion?

  Kenapa menjawap tidak setuju pada hari ini dan berdiam diri Ketika kejadian menyeret wang rakyat dari PNB kepada syarikat kroni Mahathir, Rafizi berdiam diri?

  KHALAS

  ReplyDelete
 10. Bank Negara jangan bisu bila kes Roger Ng didapati bersalah. Bekas Gabenor Tan Sri Zeti sangat liat untuk didakwa atas sebab dipercayai ada kaitan dengan Tun Mahathir dan Tun Daim.

  Ng, 49, adalah satu-satunya pegawai bank Goldman yang dibicarakan berhubung skandal 1MDB, yang menyaksikan bank itu membayar penalti lebih USD5 bilion.

  Dia dituduh bersubahat dengan bekas bosnya, Tim Leissner, dan ahli perniagaan dalam buruan Jho Taek Low, untuk menggelapkan berbilion dolar daripada 1MDB apabila Goldman mengatur tiga perjanjian bon untuk dana itu pada 2012 dan 2013.

  Perakuan Tim Leisnner bahawa bekas Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Zeti Aziz telah di sogok untuk meluluskan bon.

  Nama Bank Negara Malaysia sebagai pengawal selia aturan bank pusat telah tercemar sebaik sahaja Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri

  Sogokan itu melalui Jho Low yang membuat bayaran dua kali kepada suami Zeti ia itu Taufeq Ayman dan wang itu di bank-in kedalam akaun bank mereka

  Roger Ng pencuri sebenar wang 1MDB didakwa atas dua tuduhan bersubahat untuk melanggar undang-undang antirasuah Amerika Syarikat.

  Satu tuduhan bersubahat bersama Jho Low Tim Lessner Zety Taufiq Ayman dalam pengubahan wang haram. Jika sabit kesalahan, dia mungkin akan dipenjarakan selama beberapa dekad.

  Smith menunjukkan kepada juri carta dengan wajah sembilan individu yang didakwa berkomplot dengan Ng, termasuk Leissner dan isteri mereka, serta kakitangan 1MDB yang dikatakan mendapat sogokan.

  Carta itu menunjukkan bagaimana tindak-tanduk Ng “dikoordinasi” dengan individu lain (Zety Jho Low Nik Faisal dan pegawai Am Bank) yang menggunakan akaun bank luar pesisir dan akaun e-mel palsu untuk menyembunyikan rancangan itu dan dibayar lumayan oleh Jho Low.

  “Defendan mahu anda percaya bahawa dia terbabit secara tidak sengaja, iaitu satu-satunya (individu) yang tidak tahu apa yang sedang berlaku,” katanya.

  “Namun semua keterangan menjelaskan (bahawa) semua yang dilakukan oleh defendan adalah selaras dengan tindakan semua individu yang berkomplot.”

  Perkembangan kes 1MDB yang sangat disukai oleh walaun Pakatan Harapan dan mahacai Tun Mahathir , kini berhadapan “turning point” dalam skripnya.

  Apabila nama bekas Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz dipetik secara rasmi oleh Tim Leissner dalam perakuan bersumpah dalam mahkamah Brooklyn Amerika bahawa dia telah memberi sogokan kepada suami Zeti Taufeq Ayman bagi melicinkan proses meluluskan Bon.

  Pendedahan secara rasmi dalam mahkamah tinggi Amerika, bahawa Zeti meluluskan dengan kadar pantas kilat ada lah atas sebab menerima sogokan , maka Bank Negara Malaysia harus membuat kenyataan.

  Dengan keputusan ini , maka jelas lah siapa pencuri sebenar 1MDB dan mereka mereka di sebalik penganiayaan terhadap Najib Razak.

  Persoalan sekarang bila nak tangkap Zety dan Taufiq Ayman..!?

  KHALAS

  ReplyDelete
 11. MAFIA KARTEL BOLEH..!!!

  Bekas pegawai bank Goldman Sachs, Roger Ng didapati bersalah oleh Mahkamah Amerika Syarikat (AS) kerana melakukan konspirasi menyeleweng ratusan juta dolar daripada syarikat pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

  Perbicaraan kes Roger Ng dan perakuan Tim Leisnner bahawa bekas Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Zeti Aziz telah di sogok untuk meluluskan bon.

  Sogokan itu di terima melalui Jho Low yang mebuat bayaran dua kali kepada suami Zeti ia itu Taufeq Ayman dan wang itu di bank-in kedalam akaun bank mereka yang di buka di Singapura.

  Keputusan oleh juri di negara berkenaan diumumkan oleh Mahkamah di Brooklyn. Mahkamah Brooklyn yang sama juga ada menyebut dan mengaitkan nama Zety dan Jho Low dalam kes Roger Ng dan Tim Lessiner.

  Bagaimana dengan kes Zeti Taufiq Ayman dan Navin Tan anak kroni Vincent Tan, Jho Low Nik Faisal adakah mereka terselamat juga oleh penguasa dan mahkamah kroni kartel mafia..!?

  Apakah Zeti di selamatkan mahkamah mafia..!? Sedangkan isu pokok sebenar ialah Zeti, suami dan anak-anaknya telah menerima rasuah AMLA lebih RM700 juta dari Taufiq Ayman dan Jho Low sebagaimana dilaporkan media.

  Jho Low dan Kaum DAP@ Lee Kwan Yew tepok tangan lihat bodoh bangang sesama Melayu berdebat dan bercakaran sesama Melayu.

  Pulau Batu Putih baru saja digadai oleh Tun pada anak Lee Kwan Yew.. masih jugak nak barantakan lagi...agak nya apa lagi mafia Kartel Kerala nak gadai lepas ini.!?

  Roger Ng didakwa membantu bekas ketuanya, Tim Leissner menggelapkan wang 1MDB juga menunggu hukuman yang sama mengubah wang dan merasuah pegawai berkaitan untuk mendapatkan perniagaan untuk Goldman.

  Dengan keputusan ini , maka jelas lah siapa pencuri sebenar 1MDB dan mereka mereka di sebalik fitnah jijik dan penganaiyaan dengan dengan tanda tangan palsu dalam akaun bank Najib Razak.

  Di Malaysia Nevin Tan anak kroni taikun Vincent Tan, Zety, Jho Low dan penyamun tarbus anak beranak Taufiq Ayman bebas dan lesap terus...

  Atok Boleh..!! Kartel Boleh..!! Mafia Boleh..!!

  MALAYSIA BOLEH..!!!


  KHALAS

  ReplyDelete
 12. Akhirnya jenama Tun Mahathir menjadi pelingkup kepada mana mana pihak yang ada diri nya terkait.

  Bodoh lah sesiapa yang tidak nampak betapa nama baru Parti PEJUANG hanya sebuah parti “Sendirian Berhad” dan bukan parti untuk rakyat.

  Mahathir pernah mengejek Anwar Ibrahim Ketika menubuhkan PKR sebagai parti keluarga , kini ia telah pulang kepada diri Mahathir sendiri.

  Gandingan DAP bersama Tun Mahathir bukan lagi satu “advantage” kepada DAP , bahkan kini menjadi beban kepada DAP apabila orang Cina mula melihat Mahathir sebagai “individu” tidak boleh dipercayai dan perosak ekonomi.

  Selain itu “brand” politik DAP sudah tidak laku lagi tambah lagi dengan dinasti Lim yang begitu lama mencengkam politik DAP.

  Itu kisah Mahathir yang sah menjadi liabiliti keada parti nya dan mana mana parti yang dia terkait.

  Jika hilang deposit pada 42 kerusi yang di tandingi tidak menjadi teladan dan pedoman, maka tiada apa lagi yang boleh jadi petunjuk.

  Lihat sahaja keputusan 7 PRK dan 3 PRN.

  Jika itu bukan pengajaran, maka tiada apa lagi yang boleh di ajar kecuali pada mahacai Tun dan PejWang yang kekal bebal.

  KHALAS

  ReplyDelete
 13. Bulan Puasa penduduk Kg Baru diminta berambos dari rumah kediaman..!!

  Kami buntu manakala Ahli Parlimen Titiwangsa, Datuk Seri Rina Harun, yang mewakili kawasan ini tidak membantu penduduk.

  40 keluarga yang mendiami Flat Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) Sungai Baru di Kampung Baru, tekad mahu mendirikan khemah di pekarangan Pejabat Perbadanan Kampong Bharu (PKB).

  Kami tiada rumah lain untuk didiami dan flat ini dibeli oleh orang tua kami satu ketika dahulu. Bukannya kami tinggal di rumah setinggan, wajarkah kami dilayan seperti ini?”

  Setiap kali soalan berkaitan diajukan Menteri Wilayah hanya kata akan diajukan Datuk Seri Dr Shahidan Kassim tiada penyelesaian hingga kini, Saya pun belum dapat maklumat tepat mengenai perkara ini kerana urusan pengambilan tanah ini dibuat oleh PTG, bukannya Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).,” katanya.

  Ikut lah cara Najib Tun Razak@ Bossku selesaikan projek Kerinci Residensi... jangan malu Menteri Wilayah.. Harap Rina Harun sah ke laut dalam..

  Menteri Wilayah dinasihat kena guna cara Bossku selesai masalah Kg Sungai Baru di Kampung Baru seperti idea Bossku dalam Projek Kerinci Residensi untuk selesaikan masalah Sg Baru Kg Baru.

  Pertemuan dijalankan antara pemaju dan pemilik tanah Kampung Sungai Baru, Kampung Baru, di sini bersama Menteri Wilayah Persekutuan. Jangan jadi mcm Kalit Samat dan Nurul Izzah dalam isu Kerinci Residensi.

  https://youtu.be/VEvmx7EW950

  pemaju bersetuju menyediakan tawaran baharu dinamakan Pakej Harmoni kepada pemilik unit flat, yang diputuskan jumlah pampasan oleh Jabatan Ketua Pengarah Tanah dan Galian Persekutuan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKPTGWPKL), pada sesi siasatan pengambilan tanah.

  Mereka mampu tinggal di pangsapuri berkeluasan 900 kaki persegi yang kondusif dilengkapi kolam renang, surau serta taman permainan tanpa sebarang bayaran berdasarkan konsep trade-off (tukar ganti).

  Hanya beberap kerat penduduk Kerinci Residensi yg berputih mata bila dihasut Nurul Izzah semasa jadi MP Lembah Pantai dulu. Menyesal tak sudah pada yang termakan hasutan...

  https://pakdin-my.cdn.ampproject.org/v/s/pakdin.my/residensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab/?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16416084484379&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fpakdin.my%2Fresidensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab%2F

  Padan muko kelian yang termakan hasutan Nurul Izah semasa jadI MP Pantai Dalam dolu.

  Nurul terkinja kinja di Istana Bukit Segambut yg terhasut ditinggal terkontang kanting.

  KHALAS

  ReplyDelete
 14. Yang kebal bukan Zeti dan Taufik Ayman bila bila masa boleh kutip, tapi pihak kartel mafia yang melindunginya

  Mahkamah Amerika mendahului hukuman sebaliknya mahkamah di Malaysia masih terkontang kanting tidak buat apa apa tindakan pada semua yang terlibat.

  PDRM SPRM AG dll tido makan gaji buta. Mungkin terlampau kekenyangan. Sangat Memalukan..!!

  Mahkamah di Amerika Syarikat telah menjatuhkan hukuman terhadap Roger Ng Chong Hwa.

  Rakyat tentu sudah boleh berfikir, kenapa suami dan Zeti Akhtar Aziz sendiri masih belum didakwa dakwa lagi. Semua tahu siapa yang sangat takut Zeti didakwa.

  Berbalik kepada topik kenapa Zeti masih kebal dan masih belum didakwa, jawapan nya mudah, Zeti Akhtar Aziz tidak sekebal mana, bila bila sahaja dia boleh di kutip dan didakwa.

  Taufik Ayman tiada jasa pun pada negara dia sekadar proksi pencuri mewakili bini nya saja.

  Setelah banyak negara hilang hormat kepada Malaysia akihat kesilapan kerajaan 22 bulan pimpinan Tun Mahathir, maka antara yang
  tiada alasan untuk melengah lengahkan pendakwaan terhadap Zeti Akhtar Aziz.

  Imej negara yang rosak boleh diperbaiki ada lah mendakwa Zeti Aziz dengan segera untuk meyakinkan dunia luar Malaysia tidak dikawal oleh kartel mafia tertentu. Itu pun jika negara masih ada kredibiiti dan maruah.

  Mendakwa Zeti umpama mendakwa seluruh rangkaian kartel dibelakang Zeti selama ini.

  Segera dakwa Zeti Akhtar Aziz demi imej dan reputasi yang sudah lunyai dibawah Tun Mahathir oleh kerajaan Pakatan Harapan

  Kes membabitkan Zeti Akhtar Aziz terlalu ‘straight forward’ dan kerajaan Singapura sudah pun memberi maklumat lengkap mengenainya.

  Kerajaan Malaysia tidak boleh melambat lambatkan pendakwaan kerana kes yang dikenakan terhadap bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah di’execute’ dengan sepantas kilat

  Negara kita sedang mengalami defisit kepercayaan kerana banyak kesilapan dilakukan oleh kerajaan Pakatan Harapan pimpinan Tun Mahathir.

  Antara nya, pembatalan perjanjian bertulis Bersama negara China, Singapura dan Saudi Arabia.

  Ini sangat memalukan negara dan negara tidak dirpercayai oleh pelabur kerana perkara perkara ini.

  Beberapa negara luar telah pun “write off” Malaysia dari senarai pelaburan mereka. Mereka tidak mahu ambil risiko melabur di Malaysia. Kesemua mereka lari kenegara jiran.

  Dakwa Zeti Aziz demi reputasi dan integriti negara yang sudah rosak. Kes berkaitan bekas Gabenor telah terlalu lama dalam siasatan. Agensi Penguatkuasa pula tidor mungkin terlampau kenyang..!!

  Zeti dan Taufeq Aymen masih belum didakwa lagi setelah bertahun tahun membuat siasatan , maka kesimpulan telah pun dibuat oleh rakyat berkenaan siapa yang melindungi Zeti dan keluarga dan kenapa “yang melindung” cemas terdesak takut kes dibuka.

  Malaysia perlu imej yang baik sebelum 'judgment day' di PRU 15 bagi membendung kerosakan terutama sistem penghakiman dan penguatkuasaan.

  KHALAS

  ReplyDelete
 15. Dulu kenapa diam bisu, sekarang dah pandai menyalak pasal Melayu.

  Marina Mahathir rakyat tidak mudah ditipu lagi...!!

  Dulu anak haramjadah ini mainkan isu agama setelah apak nya mendiamkan diri. Baru rakyat nampak apak nya acah acah Power Melayu Islamik. Dalam diam diam anak cucu aktif dalam pejuang COMANGO Liberalis dan LGBT semasa Apak berkuasa.

  Sekarang ini Apak dah tak berdaya lagi hilang deposit semua calon PejWang dan Marins munculkan semyla sebagai prjuang kaum pulak... wayang kerala siri baru sudah bermula...!!

  Marina Mahathir: Tiada sesiapa pun di Malaysia yang akan memanggil “Cina” atau “India” sebagai “orang luar …

  MELAYU DAH LUPA SEJARAH MALAYA YANG DIKENALI SEBAGAI MALAYSIA HARI INI. MEREKA ADALAH PENDATANG SECARA REALITI. MEREKA TELAH MEROMPAK DAN MEMBUAT TUNTUTAN TANPA ASAS TERSEBUT. MALAYSIA BUKAN MILIK ORANG MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA MERUPAKAN PENDUDUK PERTAMA MENUBUHKAN MALAYA. YANG KONONNYA MELAYU TELAH MEMALUNKAN BUKTI DAN MEMBUANG KEBENARAN OLEH UMNO DALAM PENDIDIKAN MALAYSIA. JANGAN PERNAH PERCAYA SESUATU PERKATAAN YANG MEREKA KATAKAN.

  Awas wayang kartel kerala versi baru sudah bermula. Siri lama sebagai COMANGO LGBT jangan dilupa... Acah acah Power Melayu Islamik dah tak laku maka watak baru generasi ini perlu 'rebranding' demi kelansungan generasi Kerala di bumi Melayu.

  22 tahun 22 bulan Tun jadi Pejuang Acah Acah Power Melayu Islamik.. Masa Tun berkuasa dlm UMNO dulu kenapa kau Marina Mahathir diam bisu..!?

  Kalau di Singapura kes remaja Amos Lee akhirnya dihalau keluar dari Singaura.. rasa nya elok Marina ikut jejak Amos Yee berambos dari negara ini..!!

  Formula mudah untuk ajar anak haramjadah ini

  Lingkupkan Boboi = Melingkup suma Kerela


  Period..


  KHALAS

  ReplyDelete
 16. Dah masuk 3 kali raya selpas PH jadi kerajaan...


  krikkk.. krikkk..


  krikk...krikk...

  krikmm.... krikkkk..


  Bila nak tangkap Zety dan Taufiq Ayman

  ReplyDelete
 17. Adakah Majlis Peguam berarak ketika itu dan ketika ini..!?

  Lepas Raya, mood rakyat untuk adakan pilihanraya PRU15 sudah bermula...

  Umpama demo “blackout” anjuran Pakatan Rakyat satu waktu dulu, tiada peristwa “blackout” terjadi namun puluh ribu orang membeli T-shirt “blackout’ yang di cetak lebih awal.

  Terkini Bar Council dan pihak individu pro PH cuba mengalihkan isu hakim pro mereka Nazlan ada salah laku kepada isu serangan terhadap judisiari.

  Paling memalukan tambang ECRL sangat mahal jadi isu. Kalau tak menipu berbohong dan kuat goreng itu kerja adalah haramjadah pro PH.

  Itu lah level thinking pihak proPH.

  Kini Ambiga paling kalam kabut untuk melindungi Sri Ram sebagai pembaca skrip penjarakan Najib.

  Untuk menutup skrip dari terdedah dan director skrip dari terlondeh maka mereka cepat cepat berpakat untuk menukar ada konspirasi dan ahli mereka terbabit kepada konon judisiari sedang diserang.

  Perkara yang “STRAIGHT FORWARD” yakni salah laku seorang hakim Bernama Nazlan Ghazali cuba di politik kan menjadi isu “judisiari” atau krisis serangan terhadap badan judisiari.

  Ambiga yang menikuskan diri apabila Claire Brown memetik nama nya sebagai sumber memberitahu berkenaan wang RM90 juta dalam akaun bank Haji Hadi di mahkamah London.

  Ambiga Marina Chin dll menikus bila Justo lesap , Jho Low lesap , Zety dan Taufiq Ayman hubungkait AMLA dlm kes 1MDB disebut dalam makhamah..!!

  Adakah Majlis Peguam berarak guling guling atas jalan raya demi keadilan ketika ini.?

  Apabila SPRM menyiasat 20 kes rasuah termasuk kes berkilo ganja diladang ganja kondo mewah anak Vincent Tan Navin Tan dan di lepas bebas Tomy Thomas dalam badan kehakiman semasa Kerajaan PH memerintah?

  Adakah Majlis Peguam berarak demi keadilan ketika itu?

  Tiada pakar undang undang kah dari Pakatan Harapan atau mana mana pihak pro PH berani lawan hujah yang dikemuka kan bila nama Hakim Nazlan melakukan kesalahan..

  Apabila Guan Eng dilantik sebagai menteri kewangan dan kes rasuahnya digugurkan walaupun 30 lebih saksi sudah memberi keterangan di mahkamah?

  Adakah Majlis Peguam berarak guling guling atas jalanraya ketika itu?

  Pada yang masih blur keterangan diatas Tun Ambiga, Marina Gereja Pro PH, PKR DAP@PAP, PAN, Lim Guan Eng, Marina Chin Sri Ram (ada hubungan keluarga dengan Ambiga) G25 satu Team Kartel Mafia utk bersolidariti bila kehakiman negara konon nya sedang diserang... puii..!!

  Apabila minit mesyuarat lembaga pengarah 1MDB sebenar menunjukkan bahawa Maybank telah berurusan dengan 1MDB dan terlibat dalam mencadangkan dan menubuhkan SRC dimana hakim ini adalah Ketua Penasihat Undang-undang dan Setiausaha Syarikat.

  Mereka tidak mengisytiharkan konflik kepentingan dan penglibatannya ketika itu dan menarik diri sebagai hakim untuk kes SRC?

  Adakah Majlis Peguam berarak ketika itu?

  Semua nya “fake” belaka.. Lepas Raya, mood rakyat untuk adakan pilihanraya PRU15 sudah bermula...

  Rakyat naik menyampah saksikan drama bodoh kartel mafia yang tak abis abis ini..!!

  Pada Tun...

  Rakyat sudah naik meluat..!!

  ReplyDelete
 18. Ratib terkini Tun Mahathir telah menulis berkenaan kes Bossku. Jailing Najib by hook or by crook..!!

  Tajuknya “Jailing Najib” ataupun “Memenjarakan Najib”. Ratib Tun makin menjadi sepatutnya 16.7.2022 ROS sudsh beri jawaban supaya UMNO adakan pemilihan tetapi Smail Bera tak beri kata putus ikut skrip Tun dan kes Bossku rayuan ditangguh lagi.

  Ini yang Tun jadi naik angin satu badan. Ini sebab Tun meratib meroyan mencipan skg ni..!!

  Kerisauan Mahathir ada lah jika Najib tidak dipenjarakan. Mahathir cuba lakukan ada lah memberi persepsi bahawa Najib sepatut masuk jel tapi tidak, ini untuk menjaga ego dan air muka Mahathir , sedangkan pada awal lagi kes sepatut dicampak masuk kedalam tong sampah.

  Mahathir sanggup menulis untuk memberi tekanan dan memberi ‘hint’ agar Najib tidak dibebaskan.

  Kes kelihatan semacam ‘okay’ dari sudut walaun Tun tebal kebebalan yang tidak faham undang2 sahaja. Yang penting masyuk dan masyukk..

  Bagi walaun yang faham kes , dan fasih undang2 , kes perlu digugurkan dan dibicara semula kerana Ketika Najib dijatuhkan hukuman banyak bukti belum muncul dan terdedah.

  Sumber dalaman kami memperolehi fakta menyatakan tuan tuan mafia kartel tertentu sedang bertelagah sesama sendiri berkenaan keputusan akhir kes Najib.

  Satu pihak enggan meneruskan kerja kerja ikut skrip mesti penjarakan Najib kerana ‘obvious reason´ bahawa kes terlalu lemah dan banyak kepincangan.

  Mahathir risau mereka yang diberi mandat untuk laksana skripnya sudah mula ada yang enggan meneruskan.

  Maka, Mahathir mesti buat kerja ‘pre-empt’ memberi tekanan sebelum ia terjadi sambil buat buat bodoh cuba memperbodohkan rakyat Malaysia terutama kaum Melayu.

  Mahathir tidak akan berani dan tidak akan mengulas berkenaan kes Zeti dan Nazlan yang dipercayai boleh terus menggugurkan kes Najib jika Zeti dan Nazlan beri keterangan dengan harapan orang Melayu boleh dibodohkan dan tidak persoalkan kes Zeti dan Naslan dalam kes Bossku.

  Mengelakkan malu, jika kes digugurkan, maka Mahathir telah membuat kenyataan awal Najib akan diampunkan dan boleh menjadi Perdana Menteri sekali lagi.

  Bagi orang orang Melayu marhaen pula tak dapat digambarkan nanti bila Jho Low dan kaum nya di Malaysia dan Singapura sedang tunggu dengan tak sabarnya hendak tepok tangan bersorak gembira bila barua barua Melayu mereka ini sedang bercakaran sesama Melayu utk memastikan Najib dipenjarakan.

  Bagi Tun orang Melayu marharen tidak penting bagaimana Jho Low memperbodohkan dan membatuapikan orang Melayu sesama Melayu oleh Jho Low dan kaum nya dalam DAP@ LeeKwanYew Singapura sana.

  Yang pasti anak Lee Kwan Yee yang dapat faedah bila barua Melayu belaan mereka disini melalui proksinya dari parti kaumnya DAP disini bila Pulau Batu Putih jadi milik Singapura selama lamanya.

  Itu semua tak penting bagi Tun Mahathir. Yang penting Boboi , anak cucu, kroni dan kartel mafia mesti diselamatkan.

  Pada Melayu yang sedar diri PRU 15 masa terbaik hapuskan kartel mafia ini dan lingkupkan boboi di PRU 15 maka melingkuplah legasi fitnah jijik tak guna ini selama lamanya dari politik Malaysia.

  Untung Jho Low parti Paris Hilton tiap malam orang Melayu berantakan dan Kaum Jho Low tengah tepok tangan tengok Melayu kena bodoh bangang.

  ReplyDelete
 19. Tun Mahathir terima dari UKSB RM2.6 juta melalui anak buah Tan Sri Rahmat.

  Tak abis abis Melayu kena bodoh bangangkan dng kaum mata sepet nih.. Bila lah orang Melayu nak percayakan kaum sendiri...!?

  Jika tidak kait dng nama Mahathir, masakan si Cina David Tan tanpa sebab nak memberi duit rasuah kepada budak Tan Sri Rahmat ini dan atas sebab apa dan atas kapasiti apa nak jolok duit rasuah kat budak Rahmat tu..!?

  Tak cukup dng Cina Jho Low yg lesap tak ke mana yang tunggu masa nak tepok tangan tengok kebodohan pemimpin Melayu datang pulak si David Tan membodoh bangangkan pemimpin Melayu utk bercakaran sesama sendiri..

  Apa lah sangat si budak Rahmat tu masa kan si Cina David Tan itu beria ia nak bagi duit rasuah RM2.6 juta kalau bukan apak sedara nya bernama Tun Mahathir yang jadi PM kali ke 2 dlm kerajaan Pakatan Harapan bertuankan DAP@LeeKwanYew.

  Bila PDRM dan SPRM nak tangkap dan siasat budak Rahmat tu. Elok rampas harta budak Rahmat ni segera..!!

  Mahkamah kes Datuk Zahid Hamidi hari ini diberitahu bahawa Tun Mahathir juga menerima dana politik dari UKSB sejumlah RM2.6 juta.

  Ultra Kirana Sdn Bhd (UKSB), syarikat yang diberi projek tersebut, serlahan paling nyata ialah ia memperlihatkan betapa tahap rasuah di negara kita sudah di tahap yang begitu parah dan jijik paling kronik sekali.

  Syarikat yg dikawal oleh kaum Cina tersebut seolah-olah begitu bebas menabur wang di sana sini kepada orang-orang berpengaruh.

  Apakah ia bermakna melalui projek visa itu, kemasukan rakyat asing, terutama daripada China ke negara kita begitu bebas dan tanpa batasan

  Tak cukup dengan Jho Low yang bodoh bangangkan pemimpin Melayu bercakaran kini David Tan pula yang bodoh bangang kan semua pemimpin Melayu.

  Kaum Jho Low@LeeKwanYew di Singapura dan di Malaysia bersama dengan bapak tiri Jho Low terbaru bernama David Tan sedang tepok tangan ketawa terbahak bahak melihat betapa bodoh bangang pemimpin Melayu dikudakan oleh kaum Lee Kwan Yew@JhoLow@DavidTan ini.

  Selagi pemimpin Melayu beri muka pada kaum Cina memang nak melingkup haramjadah lah semuanya.

  ReplyDelete
 20. GTA (Gerakan Tolak Atok) akan mempercepatkan proses melingkupkan Boboi dari politik tanahair buat selama lamanya

  Anak Vincent Tan kroni kaum Cina pada Tun Mahathir Taikun Cina bernama Nevin Tan ditangkap berkilo kilo ganja dan ladang ganja di kondo mewah semasa Tun jadi PM kali ke 2 dalam Pakatan Harapan telah dilepas bebas tiada lansung tindakan undang undang diambil.

  Orang Melayu tanam ganja dihukum gantung. Undi Mahathir dan gagasan bermakna Undi untuk barua Melayu bertuankan DAP proksi Lee Kwan Yew dan Singapura kroni taikun Cina. Nampaknya Tun diserang bipola politik yang semakin teruk.

  Jika Tun berjaya pecah undi Melayu, maka DAP@LeeKwanYew yang akan menang dan untung taikun kroni Cina ini. Mungkin ini rancangan sebenar Tun, sebab ramai kroni-kroni dan taikun-taikun yang sokong dia juga sokong DAP@ LeeKwanYew.

  Mahathir, kroni-kroni dan taikun-taikun Cina proksi DAP@LeeKwanYew ini tidak kisah akan kesusahan rakyat atau orang-orang Melayu. 22 tahun dulu apa yang Tun buat pada petani, nelayan peneroka dan penoreh getah...!? Tak ada yang paling banyak ' saham pink form' beratus ratus juta terbitan saham pink form untuk anak cucu dan kroni.

  Atok kau datang lagi, kini bakal tubuhkan pula Gagasan Melayu-Islam baharu..Boboi jadi presiden gagasan itu maka bole pakai ke gagasan atok tu..!?

  Satu gagasan baru Acah Acah Power Melayu Islamiah berteraskan agenda Melayu dan Islam yang dipimpin Dr Mahathir Mohamad bakal ditubuhkan.

  Pada gagasan ini nak selamatkan kroni dan anok cucu bonyi nya..Siapa yang undi Mahathir dan gagasan parti baru dia ini akan undi Singapura, anak cucu kroni taikun Cina proksi DAP@LeeKwanYew. Tergadai Pulau Batu Putih gadai pada anak Lee Kwan Yew akhirnya.

  Malah anak anak Tun sendiri menolak perjuangan Islam dan Melayu dan parti parti Melayu. Anak nya aktif dalam gerakan LGBT, COMANGO dan Seksuality merdeka.

  Tiada satu pun teras kaum Cina seperti MCA, Gerakan DAP parti berasaskan kaum Cina Jho Loh mengutuk perbuatan Jho Low. Malah mereka menganggap Jho Low sebagai wira yang berjaya menjadikan pemimpin Melayu bertanyakan dan bercakaran sesama sendiri.

  Jho Low lesap sambil tepok tangan melihat betapa mudah pemimpin Melayu diperbodohkan oleh kaum Cina DAP@LeeKwanYew.

  Undi Mahathir dan gagasan bermakna Undi untuk kemenangan barua Melayu dalam DAP, Lee Kwan Yew dan Singapura. Kemenangan untuk anak cucu dan kroni seperti kes kroni anak Taikun Cina bernama Nevin Tan diatas tadi. Anak kroni bebas lepas anak marhaen ke tali gantung dan penjara.

  Gerakan ini insyallah akan mempercepatkan Mukhriz@Boboi dilingkupkan dengan cepat dan akan melenyakan legasi ini dari politik Malaysia selama lamanya.

  KHALAS

  ReplyDelete
 21. Celah mana Ketua Hakim Negara diugut..!?

  Tun kata Hakim Suffian patut diganti sebab abang nya orang kuat UMNO.. Hakim Negara Cik Mon juga patut diganti sebab laki nya orang kuat Parti Bersatu yg sangat anti GST dan sangat anti Najib..!!

  Tuka Hakim Negara Cik Mon segera..

  Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani mengarahkan Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman untuk menyiasat sebarang ugutan terhadap Ketua Hakim Negara, Tun Tengku Maimun Tuan Mat.

  Yang buat lapotan polis mengrnai suami Hakim Negara yang mengikuti rayuan Najib. Suami sangat anti Najib, anti GST dan posting FB nyy sangat memgharapkn Najib dipenjarakan secepat mungkin..!!

  Polis tidak akan bertolak ansur dengan sebarang unsur yang boleh menjejaskan keselamatan dan ketenteraman awam.

  Ancaman terhadap Tengku Maimun dikesan di pelbagai platform media sosial termasuk Twitter dan Facebook sejak malam Khamis (18 Ogos).

  Suami Ketua Hakim Negara iaitu Zamani yang merakam setiap isu yang berlaku di mahkamah yang diketuai isteri nya. Suami ketua hakim ini merakam dan melapor pada siapa..!? Zamani difahamkan sangat anti Najib dan orang kuat Parti Bersatu.

  Laporan polis dibuat pada Zamani laki pada ketua hakim negara. Celah mana nya timbul isu ugutan pada hakim tsb..!? Patutnya PDRM kena siasat laki Cik Mon yang anti Najib...!!

  ReplyDelete