Sunday 12 March 2017

BUKAN DYANA TAPI WARTAWAN FMT YANG DIBAYAR RATUSAN RIBU TUTUP SKANDAL ZAIRIL DAP?1. Kisah skandal Zairil dengan wanita melayu Muda bukanlah perkara baru. Pada tahun 2014 ketika berdepan dengan penyebaran gambar mesra intim Zairil dan Dyana di media sosial jenuh juga Zairil bersilat menafikannya. Malah ibunya turut mempertahankan Dyana. Teori popular ketika itu ialah Dahlia isteri Zairil sengaja menyebarkan gambar berkenaan.

Skandal Zairil dan Dyana yang menyebabkan Dyana belajar di luar negara.
Apa pula kali ini?

2. Video terbaru yang disebarkan dalam "cubbing'' berdurasi 15 saat (Part 1) dan 12 Saat (Part 2) Zairil MP Bukit Bendera menari dan berpelukan mesra dengan seorang wanita turut dikaitkan dengan Zairil dan Dyana berdasarkan wajah, bentuk tubuh, jam, cermin mata dan lain-lain lagi.


Skandal Zairil Part 1 & 2
3. Zairil telah menafikan video Part 1 itu sebagai mengarut. “Bukan saya dan ia mengarut, setiap hari pasti ada cerita tentang saya. Tidak pernah berhenti,” Katanya. Namun tergamam dengan penyebaran video part 2. Jadi Zairil terpaksa mendiamkan diri bimbang ada video part 3 dan seterusnya. 

4. Dyana Sofya pula terus berdiam diri. Hanya kisah merokoknya tular dan beliau terpaksa menjawabnya dengan nada lembut. Bekas calon DAP Teluk Intan yang paling kerap mengemaskini Twitter dan Facebooknya tidak memberi reaksi atas tuduhan ini dia dan Zairil dalam 'clubbing' itu. Barangkali berdiam diri adalah jalan terbaiknya. Namun benarkan wanita video itu Dyana Sofya? 


Skandal Zairil dengan wartawan portal freemalaysiatoday 5. Zairil gemar mengadakan skandal dengan wanita muda melayu. Sumber menyatakan Zairil dan DAP pernah menutup satu skandal beliau bersama wartawan FMT itu tahun lalu. Video skandal dengan wanita itu ketika pilihanraya negeri Sarawak dengan Zairil pun katanya ada. Menunggu masa ditularkan sahaja.  

6. Sikap Zairil gemar berfoya-foya dengan wanita muda mengundang bencana. Zairil dan DAP katanya telah menawarkan ratusan ribu kepada wartawan FMT itu termasuk agensi portal FMT agar menutup kes itu. Malah FMT mengarahkan wartawan wanita itu berhenti sebagai wartawan portal itu. Skandal wartawan dengan pemimpin politik seperti Zairil ahli parlimen Bukit Bendera melanggar etika kewartawanan dan mungkin satu cara menjadikan seorang wartawan 'bias' kepada pemberitaan. 

7. Tanyalah kepada pihak pengurusan portal FMT dan para wartawan ramai mengetahui kisah skandal Zairil dengan wartawan FMT itu yang kini bertugas di sebuah agensi berita terkemuka. 

8. Jadi siapa wanita bersama Zairil dalam 'clubbing' itu? Adakah Dyana Sofya? Sumber mengatakan wanita itu bukan Dyana tetapi Cik A wartawan FMT yang juga mempunyai fizikal menyerupai Dyana Sofya. Agaknya ini yang menjadikan Dyana Sofya stress dengan Zairil perangai kasanovanya.

9. Sama-sama kita nantikan jawapan dari Zairil, wartawan wanita itu dan juga portal freemalaysiatoday. Apakah benar Cik A dan freemalaysiatoday menerima bayaran lumayan dari Zairil dan DAP?

10. Atau ada pihak yang menyimpan video Zairil dan wartawan itu bakal keluar semula menghiasi berita skandal politik di negara ini esok hari!. Ayuh FMT dedahkan! 


Captain M
12 Mac 2017

3 comments:

  1. dahsyat Zairil ni...freemalaysiatoday pasti gila ni

    ReplyDelete
  2. org muda..nafsu ada br0

    ReplyDelete
  3. pancingan bakal mengena ke?

    ReplyDelete