Sunday 30 April 2017

AZMIN BAKAL TUMBANG DENGAN HELICOPTER JAMAL ATAU KRISIS KERAJAAN PAKATAN DI SELANGOR?1. Dato' Sri Jamal Yunos sekali lagi melakukan kaedah sama mengunjungi kawasan Paya Indah Wetlands dan 28 April lalu melakukan tinjauan dari udara dengan helicopter.  Kaedah ini seperti apa yang dilakukan terhadap Adam Rosly dengan melakukan kunjungan ke rumah Disneyland Ampang milik Adam Rosly disusuli dengan Helicopter membawa kepada pertuduhan Adam rasuah Adam di mahkamah 21 April lalu.
Berita TV3 yang menunjukkan lawatan Dato' Sri Jamal di Paya Indah Wetlands 28 April 2017. Mendedahkan projek Gamuda RM30bilion dengan komisen 10 peratus


2. Kini mampukah kaedah yang sama akan menumbang atau menurunkan Azmin Ali Menteri Besar Selangor. Kisah Paya Indah Wetlands pernah dibawa oleh CheGuBard atau Badrulhisham tahun lalu yang mendapat liputan meluas media mengenainya sehinggalah penglibatan syarikat taikun Gamuda Berhad yang membeli tanah Lot 68054 di Paya Indah Wetlands yang juga dikaitkan dengan penjualan SPLASH anak syarikat Gamuda.

3. Apa yang Jamal tunjukkan dari lawatan dan tinjauan dari udara adalah contoh fizikal kemusnahan alam sekitar kawasan yang berdekatan diwartakan sebagai kawasan warisan dunia mahupun kawasan Ramsar. 

Saturday 29 April 2017

THE TOP@KOMTAR 4 BULAN BEROPERASI SECARA HARAM GADAI NYAWA RAKYAT, UNTUNG PROKSI LIM GUAN ENG DIUTAMAKAN


The Top@Komtar 18 Disember 2016 dilancarkan sejak 18 Disember 2016. Sejak itu beberapa bahagian projek pengubahsuaian The Top@Komtar belum mendapat Sijil Perakuan Siap & Pematuhan (CCC). OWG sangat kebal. Apa saja yang Dato' Sri Richard Koh pengasas OWG minta DILULUSKAN Lim Guan Eng. Termasuk mengutip hasil tanpa CCC. Selanjutnya didalam

SIRI 1

1. 4 tahun lalu, 1 Mei 2013 media rasmi Kerajaan Negeri Pulau Pinang Buletin Mutiara mengumumkan Kerja-kerja pemuliharaan dan naiktaraf Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR) yang dikatakan siap menjelang tahun 2015. Ini termasuk kerjakerja pembinaan termasuk lif lingkaran luar KOMTAR yang bakal menjadi produk tarikan terbaharu menghubungkan Tingkat 5 ke puncak (Tingkat 65); pembinaan semula premis restoran bertaraf antarabangsa (sky dining) di Tingkat 59 dan Tingkat 60; menaiktaraf empat lif sedia ada dalam bangunan KOMTAR, pembinaan Dewan Bankuet (Tingkat 5), arked membeli-belah (Tingkat 5) dan eskalator di tangga utama ke Tingkat 5.

2. Lim Guan Eng mengumumkan  Syarikat World Equipment Sdn. Bhd. (WESB) anak syarikat Only World Group (OWG) milik sahabat baiknya Dato' Sri Richard Koh yang kononnya menang tender terbuka. Angka yang dilaporkan berbeza-beza dari RM 40 juta hinggalah kini RM 200 juta.

Thursday 27 April 2017

SURAT FELDA DIDEDAHKAN! BUKTI KERAJAAN SELANGOR GAGALKAN PROJEK PERUMAHAN FELDA SOEHARTO DAN SABOTAJ PPR SUBANG
1. Kerajaan Selangor di bawah Pakatan Rakyat pimpinan PKR tidak pernah ikhlas dalam menyediakan perumahan dan kemudahan kepada rakyat. 23 April lalu Azmin Ali MB Selangor berkata jika Kerajaan Persekutuan mahu mengambil alih pengurusan bangunan PPR Subang 1 Kerajaan Persekutuan perlu membayar RM 60 juta yang dibelanjakan Kerajaan Negeri selama 16 tahun bagi membiayai kerja penyelenggaraan Projek Perumahan Rakyat (PPR) Lembah Subang 1

Sunday 23 April 2017

SELEPAS ADAM ROSLY KINI RADAR SPRM KEPADA SHAFIE APDAL DALAM SKANDAL MARA INC & KKLW?


[Pemburuan Adam Rosly sejak setahun lalu kini sudah ke peringkat pendakwaan mahkamah. Jadi kita berehat dahulu untuk Adam. Kita mulakan langkah dengan Shafie Apdal] 

1. Pemburuan yang belum berakhir ialah Dato' Seri Shafie Apdal Bekas Menteri KKLW yang kini menjadi Presiden Parti Warisan Sabah. Sikap bongkaknya dalam Dewan Rakyat (Parlimen) dan siri jelajahnya di daerah di Sabah menuduh kerajaan dengan pelbagai isu sangat menjengkelkan. 

2. Secara logiknya mana ada Menteri ketika berkuasa (Akta Fungsi Menteri & Akta Kontrak) tidak terlibat dalam sesuatu urusan. Kuasa Menteri sangat jelas. Jadi tak perlu Shafie Apdal berlakon seolah-olah bersedia untuk disiasat. Sebenarnya Shafie Apdal lebih suka dan berdoa SPRM tidak memanggilnya. Di Malaysia dipanggil SPRM salah atau tidak rakyat memberi persepsi buruk. 

Saturday 22 April 2017

RM300 RIBU DARI MANA ISTERI ADAM ROSLY DAN ZURAIDA KAMARUDDIN DAPAT WANG JAMINAN UNTUK ADAM?


1. Ketika Adam menerima 6 pertuduhan di mahkamah kerana keterangan dan dokumen palsu, Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin berkata pertuduhan yang dikenakan ke atas Ketua Angkatan Muda PKR Ampang, Adam Rosly sebagai tidak munasabah. Katanya
"Pertuduhan-pertuduhan tadi dikenakan atas Akta AMLATFPUAA 2001, itu tidak selaras dan tidak munasabah untuk dituduh di bawah AMLATFPUAA atau Anti Pengganas. Kita dan keluarga Adam akan usahakan untuk ikat jamin saudara Adam dan kita akan bawa kes ini ke Mahkamah Sivil sebab pertuduhan yang diberi tidak setimpal dengan tuduhan (yang dibuat SPRM) sebelum ini," - Zuraida Kamarudin
2. Zuraida lupa kes Adam sebagai "Tip of the Iceberg' permulaan kepada pertuduhan terhadap Adam dan menyiasat sumber haram yang diperolehi Adam. Banyak lagi yang bakal dikorek mengenai Adam. Rumah-rumahnya, syarikat dan kenderaan mewahnya. Timbalan Pendakwa Raya SPRM, Ahmad Akram Gharib pada mulanya menawarkan RM400,000 sekiranya mahkamah mempertimbangkan untuk memberikan jaminan. Bagaimanapun Peguam Adam, Ahmad Zaidi Zainal memohon jumlah jaminan sebanyak RM150,000 kesalahan yang dilakukan tidak serius selain mempunyai pendapatan yang tidak seberapa. Mahkamah menetapkan RM300,000 sebagai jaminan dan passport dirampas.

Friday 21 April 2017

RM555 RIBU DARI AH LONG BUKTI ADAM DAN ZURAIDA LINDUNGI 'AH LONG' DI AMPANG?1. Zuraida Kamaruddin MP Ampang yang sempat hadir kes perbicaraan pertama Adam Rosly, Ketua AMK PKR Ampang, Adam Rosly menghadapi enam tuduhan memberi keterangan dan dokumen palsu kepada pihak berkuasa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini memberi komen bongkak 6 pertuduhan yang dikenakan kepada Adam.

2. Zuraida jangan lupa SPRM sendiri memberi jaminan siasatan terhadap Adam akan diteruskan berkaitan kesalahan dibawah ASPRM 2009 dan AMLATFAPUAA 2001Jadi Zuraida jangan fikir 6 kes ini sahaja yang akan dihadapi Adam. Banyak lagi yang perlu disiasat khususnya sumber kekayaan Adam yang tidak sepadan pendapatan termasuk hubungan Adam dengan Zuraida dan Azmin Ali. Ini satu permulaan buat Adam dan Zuraida. Jadi jangan berlagak buat Mak Lampir!

Thursday 20 April 2017

RUMAH DISNEYLAND AMPANG DISITA AKHIRNYA ADAM ROSLY DIDAKWA 21 APRIL 2017 KERANA MENIPU PEMILIKAN HARTANYA!1. Akhirnya Adam Rosly, 28 tahun Ketua Angkatan Muda Keadilan PKR Cabang Ampang yang disiasat berkaitan kesalahan rasuah dan pengubahan wang haram dari syarikat-syarikat kawalannya sehingga kaya luar biasa dari projek kerajaan negeri Selangor bakal didakwa jumaat ini (21 April 2017). Sama-sama kita nantikan!

2. Adam Rosly sebagai Pegawai Khas Zuraida Kamaruddin Ahli Parlimen Ampang menggunakan kedudukannya untuk membolot projek kerajaan negeri Selangor di mana Zuraida Kamaruddin sebagai Timbalan Pengerusi PKR Selangor yang diberi mandat oleh Azmin Ali bagi menentukan projek-projek PBT Selangor. Adam juga punya hubungan rapat dengan Azmin Ali MB Selangor. 

3. Pada 10 Februari lalu Adam Rosly dipanggil SPRM untuk memberi keterangan berkaitan akaun-akaun, harta alih dan tak alih yang Adam miliki namun Adam jutawan PKR itu dikatakan telah mengemukakan dokumen palsu berkaitan harta-hartanya, termasuklah rumah Disneyland yang berharga lebih RM 1 juta (dinyatakan Adam sebagai rumah lelong), hartanah dan deretan kereta mewahnya atas nama isteri dan milik 'taukeh'. Rumah Disneyland Adam dianggarkan RM1.2 juta turut disita SPRM.
"13 April lalu Adam dipanggil semula SPRM seterus ditahan reman 5 hari dan kemudiannya tahanan reman dilanjutkan 4 hari sehingga didakwa esok 21 April 2017 (Jumaat)"

Monday 17 April 2017

DULU ADAM ROSLY BERI MERCEDES BENZ C200 KEPADA ZURAIDA, KINI ZURAIDA BUANG ADAM KERANA SIASATAN SPRM!

Sayang Adam Rosly kepada YB Zuraida sehingga beri Mercedes kepada Zuraida. Adam yang menguruskan semuanya. Zuraida hanya pandu dan bergaya

1. Semalam media massa mengasak Azmin Ali dan Zuraida Kamaruddin yang dikaitkan dengan Adam Rosly. Setelah agak lama berdiam diri 16 April telah membuka mulut Azmin dan Zuraida. Azmin bermain pada jangan membuat tuduhan selagi tidak bersalah manakala Zuraida pula 'membuang' Adam sebagai bukan pegawainya.Dunia dikala tersepit.Dulu Adam Rosly dikatakan pernah bersama PAS. Namun PAS tidak memberi kekayan untuknya maka Adam berpaling tadah menyertai Zuraida Kamaruddin MP Ampang sebagai Pegawai Khasnya. Pelantikan politik tidak semestinya memerlukan bukti bersurat. Hakikatnya warga Ampang tahu Adam adalah orang kanan
Zuraida sehingga ke tahap
Ketua AMK Ampang atas restu Zuraida. 

2. Apalah nasib Adam Rosly seorang budak muda bekerja dengan Zuraida sejak tahun 2013 sebagai Pegawai Khas MP Ampang. Bukan rahsia lagi di Ampang. Cuma dulu dia taklah sekaya mana. Apabila ikut Zuraida kekayaan beliau menjadi luar biasa. Maklumlah sebat semua projek PBT Selangor yang dikuasai Zuraida. Tiada lagi Solidariti Zuraida seperti pertama kali isu rumah Disneyland Adam didedahkan. Apakah ini petanda menunjukkan Adam bakal dibiarkan bersendirian dan menjadi kambing hitam Zuraida?


Thursday 13 April 2017

LEBIH RM5 JUTA HARTA ADAM DAN ZURAIDA BAKAL DIBEKU SPRM PUNCA ZURAIDA DISINGKIR AZMIN?1. Malam ini Zuraida Kamaruddin Ahli Parlimen Ampang pasti tidak boleh tidur apabila orang kanan kesayangannya Adam Rosly Ketua AMK Ampang memberi keterangan kepada  SPRM untuk kali ketiga.Sebelum ini pada 10 dan 22 Februari lalu. Hari ini juga Adam Rosly digari dan ditahan oleh SPRM.  Apa yang merisaukan Zuraida jika apa yang dikenakan kepada Adam bukan setakat Akta SPRM 2009 tetapi Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil daripada Aktiviti Haram 2001 (Akta 613).Zuraida bimbang apa akan terjadi dengan hasil projek-projek
 PBT di Selangor yang  beliau monopoli bersama Adam Rosly. Jika dibekukan bagaimana? Atau adakah Zuraida dan Adam sempat memindakannya ke tempat lain wang-wang simpanan serta penama aset?

Wednesday 12 April 2017

JUAL TANAH BUMIPUTRA PULAU PINANG SPRM TANGKAP TAIKUN HUNZA GROUP PROKSI LIM GUAN ENG!

Hubungan Dato' Seri Khor Teng Tong Pemilik Hunza Group dengan
Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang
bukan lagi rahsia

1. Susulan penahanan Dato' Syed Mohamad bin Syed Murtaza  pemegang ama­nah di Yayasan Bumiputra Pulau Pinang Berhad oleh SPRM 31 Mac lalu berhubung siasatan kes salah guna kuasa dan kedudukan untuk menerima rasuah telah membuka jalan kepada penahanan sahabat baik dan proksi Lim Guan Eng pemilik Hunza Properties Berhad (Hunza Group) dan anaknya Datuk Khor Siang Gin Pengarah Urusan Hunza Properties Berhad. 


Akhirnya mereka dikandangkan oleh SPRM. Mereka ingat kekayaan dan wang boleh membeli semua orang?


Tuesday 11 April 2017

RM155.4 JUTA HAMPIR LESAP, 10% MASUK POKET SHAFIE APDAL & PETER ANTHONY TETAPI RISDA TIDAK LAPOR SPRM?
1. Sumber dalaman RISDA memaklumkan selepas dilaporkan kepada pihak polis pada Mac 2016 berhubung wang pendahuluan RISDA RM15.5 Juta lesap oleh firma guaman Micheal UBU & Co milik Naib Presiden KDM yang juga Peguam Peter Anthony kes itu tidak pernah dilaporkan kepada SPRM. 
2. Ia tidak menghairankan kerana sebelum ini seorang blogger bernama Musli Oli pernah mendedahkan perbualannya dengan Pengerusi RISDA berhubung kes wang pendahuluan itu dalam Facebooknya. Jika memberi peluang kepada syarikat dan peguam membayar balik serta ada pihak dari RISDA yang meluluskannya atas arahan Shafie Apdal ketika itu ia jelas salah guna kuasa dan terdapat pihak yang mendapat komisen dari wang pendahuluan itu!. Persoalannya mengapa rasuah dan salahguna kuasa Shafie Apdal, KP RISDA, Peter Anthony dan Peguam itu tidak dilapor kepada SPRM?


Saturday 8 April 2017

[VIDEO] SPRM BUKA LAMPU HIJAU SIASAT RASUAH AZMIN ALI! MEROYANLAH PROKSI-PROKSI AZMIN ALI
1. 5 April lalu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedia membuka semula kertas siasatan berhubung kes pemilikan harta luar biasa Datuk Seri Mohamed Azmin Ali sewaktu menjadi Setiausaha Sulit Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, 22 tahun lalu yang kesnya diarahkan tutup oleh Anwar Ibrahim.


2. Pengarah SPRM Selangor, Datuk Wan Ramli Wan Abdullah berkata, walaupun kes itu telah ditutup oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) pada 1997, namun siasatan kes itu boleh diteruskan semula sekiranya terdapat bukti-bukti baharu yang mengaitkan Azmin Ali Menteri Besar Selangor dengan kes itu tertakluk kepada maklumat dan keputusan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi), Datuk Azam Baki. 

Tuesday 4 April 2017

PANAS! KHALID IBRAHIM AKAN DEDAH BUKTI RASUAH SPLASH DAN AZMIN ALI MB SELANGOR KEPADA SPRM?"Adakah bermoral bagi seorang MB membiarkan pembayaran terlampau tinggi kepada SPLASH yang akhirnya hanya akan meningkatkan tanggungan hutang negeri sehingga RM3 billion dan kenaikan tarif air kepada rakyat Selangor?" 
- Tan Sri Khalid Ibrahim" 

1. Polemik SPLASH antara BEKAS Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Azmin Ali MB Selangor nampaknya kembali muncul melalui entri terbaru Khalid Ibrahim dalam Facebooknya mengenai sikap Azmin mempersoalkan hal moral berhubung pemberian wang pampasan RM2.7juta kepada tujuh bekas pegawai Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) walaupun telah diputuskan oleh Mahkamah Tinggi sebagai tiada salah laku dalam pemberian wang pampasan itu. 


Sunday 2 April 2017

BEKAS ORANG KANAN KKLW DITANGKAP SPRM BAKAL HERET SHAFIE APDAL SELEWENG PROJEK BEKALAN AIR LUAR BANDAR?[SIRI 1: TANGKAP BEKAS ORANG KANAN MENTERI KKLW HERET SHAFIE APDAL]

Nantikan Kejutan minggu depan. Katanya ada isu yang bakal menggemparkan negara lagi didedahkan.
Siapa yang kena?

1. 9 Mac lalu kita melihat Shafie Apdal bekas Menteri KKLW menyalahkan Kementerian Kewangan berhubung projek yang diluluskan oleh kementerian lamanya KKLW. Ibarat dia yang meminta-minta kemudian bila dah dapat dia salahkan pihak lain. 2. Shafie Apdal Presiden Parti Warisan ini terlupa ia bukan mengenai projek Bekalan Air Luar Bandar (BALB) sahaja tetapi ia melibatkan Projek Jalan Luar Bandar (JALB), Bekalan Elektrik Luar Bandar (BELB), kuasanya dalam agensi seperti MARA, FELCRA, RISDA dan lain-lain lagi. Penyelewengan projek bekalan air luar bandar yang diuruskan Jabatan Air Negeri Sabah melalui peruntukkan KKLW lebih RM3.3b sejak tahun 2010 bukanlah perkara menghairankan.